دریل چکشی
دریل چکشی
تاریخچه دریل چکشی
اولین بار که دریل الکتریکی در شرکت بلک اند دکر ساخته شد کسی فکرش را نمیکرد که به این سرعت دریل ها به قابلیت های مختلفی تجهیز شوند که بتوان گستره وسیعی از کار ها را و پروژه ها را با آن انجام داد.
یکی از چالش های موجود برای مصرف کنندگان این بود که با دریل ها بتوانند در انواع مصالح مخصوصا مصالح سخت سوراخکاری کنند. در نهایت این نیاز با مجهز شدن دستگاه ها به حالت دریل چکشی مرتفع شد.
حالت و یا قابلیت دریل چکشی در واقع با ایجاد ضربات متوالی در هنگام چرخش مته، کمک می کند تا عمل سوراخکاری در مصالح سخت با سرعت بیشتری انجام شود.
اگر بخواهیم مثال واضحی برایتان بزنیم یک میخ را در نظر بگیرید. نوک میخ تیز است و شما با ضربات چکش آن را وارد دیوار می کنید. هر چقدر قدرت ضربات بیشتر باشد سرعت وارد شدن میخ نیز بیشتر است.
در حالت دریل چکشی وقتی سه نظام دستگاه حول محور خود می چرخد و مته مارپیچ را وارد دیوار یا مصالح می کند، ضربات پر قدرت و متوالی به این عمل سرعت می بخشد.
امروزه تقریبا اکثر دریل هایی که توسط برندهای مختلف تولید می شوند مجهز به حالت دریل چکشی هستند و شما می توانید انواع این دریل های چکشی را در فروشگاه های ابزار آلات مانند سایت آچاریست با توان های مختلف ببینید.
دریل شارژی ضربه ای (چکشی)
یکی دیگر از دریل های موجود در بازار، دریل شارژی ضربه ای است. این دریل همان دریل پیچ گوشتی شارژی است که حالت ضربه ای هم دارد. از این دریل برای شُل کردن پیچ و مهرهها و سفت کردن پیچها در سطوح سخت می توان استفاده کرد. نوع کارکرد این دریل به این صورت است که از مکانیزم ضربه و چرخش بهره میبرد. با استفاده از این دریل می توان تمام پیچ ها را در هر محصولی با هر نوع ماده ای که ساخته می شود، سفت و یا شل کرد.
مزایا و معایب دریل شارژی ضربه ای (چکشی)
مزیت دریل ضربه ای این است که می تواند در عرض چند ثانیه پیچ های سفت را باز کند و نیاز به اعمال نیروی بیش از اندازه نیست. علاوه بر این برای باز و بسته کردن پیچ ها در محصولات مختلف و با انواع سطوح امکان پذیر است. معایب این دریل این است که از باتری استفاده می کند و ممکن است حین کار خاموش شود. همچنین نسبت به دیگر دریل ها قیمت بالاتری دارد.
اجزاء دریل چکشی
دریل های چکشی از اجزاء مختلفی تشکیل شده اند. شناخت اجزاء به ما کمک می کند تا هنگام کار با دریل بتوانیم با سهولت بیشتری فرایند سوراخ کاری را انجام دهیم. از مهم ترین اجراء دریل های چکشی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
موتور
کلید تغیر حالت
کلید پاور
بدنه
گیربکس
انواع دریل چکشی
دریل های چکشی یا ضربه ای با توجه به منبع تغذیه به دو نوع چکشیِ شارژی و چکشی برقی تقسیم می شوند.
دریل شارژی چکشی :
در دریل های شارژی چکشی نیروی برق از طریق باطری تامین می شود و به وسیله آن می توان در مکان هایی که دسترسی به جریان برق نداریم به راحتی کار سوراخ کاری را انجام دهیم.
دریل برقی چکشی :
این دریل ها با نیروی مستقیم برق کار می کنند. برخی از مدل های دریل چکشی برقی از قدرت بیشتری برخوردار هستند.